Nederland heeft Digitale Deltawerken nodig. Dat zei secretaris-generaal Maarten Camps van Economische Zaken bij de opening van de Cyber Security Week in Den Haag. “Welk bedrijf bouwt nu nog geen digitale dammen rond haar intellectuele eigendom, data en persoonsgegevens?”

Digitale Deltawerken

Als Zeeuws bedrijf weten we als geen ander dat de Deltawerken ons beschermt tegen het water. Zoals wij onze delta beschermen tegen water, zo moeten we onze data beschermen met digitale dammen. We kennen allemaal de schrikbeelden van onbeschermde digitalisering: gegijzelde bedrijfsgegevens, verkiezingen die kunnen worden gehackt, privéfoto’s die ineens op straat liggen. Mocht u als bedrijf het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit, dan kost het uw organisatie niet alleen (heel) veel geld, uw bedrijf loopt ook reputatieschade op.

In de begintijden van internet waren vooral de grote organisaties en publieke sector doelwit van cyber aanvallen of hacks. Op dit moment kan iedereen doelwit zijn, omdat ook een individu of kleine organisatie interessante data heeft.

https://staticresources.rijkswaterstaat.nl/binaries/Oosterscheldekering%20-%20Kopfoto%203200x680_desktop_generated_tcm21-60618.jpg

Zorg voor digitale veiligheid

Voor zorginstellingen en met name ziekenhuizen, zijn de belangrijkste bedrijfsrisico’s: verstoring van de continuïteit, imagoschade en het niet voldoen aan de wet- en regelgeving. Een cyberaanval  kan die continuïteit ernstig bedreigen en onder andere voor grote imago- en financiële schade zorgen. Immers patiënten en hun verwijzers kunnen het vertrouwen verliezen in de zorginstelling en naar een andere instelling overstappen. Als blijkt dat de instelling niet voldoet aan de wet- en regelgeving kan het tevens een flinke boete oplopen.

Cybercriminaliteit omvat alle vormen van criminaliteit op het internet. Dit varieert van botnets, cyberstalking, afpersing, DDos-aanvallen, identiteitsfraude, spam, ransomware, virussen etc. Cybercriminaliteit is niet altijd zichtbaar en vaak zijn organisaties te laat en zijn er al datalekken ontstaan richting het internet. ForceFusion kan zorgorganisaties helpen bij het voorkomen van dergelijke situaties. Immers voorkomen is beter dan genezen.

Lean Security

Lean Security van ForceFusion bestaat uit een portfolio van slimme ideeën en technologie die bijdragen aan een veiligere ICT omgeving. Een ICT-omgeving die werkbaar blijft en waar gebruikers geen hinder van ondervinden. Wij zoeken altijd naar een balans tussen flexibiliteit en veiligheid. Meer informatie over ons Lean Security portfolio vindt u hier.

Onze aanpak is gebaseerd op “voorkomen is beter dan genezen”. Wij ontwikkelen samen met uw eigen ICT medewerkers een gedegen digitaal security plan en inventarisaren de risico’s. Een goede ICT security is maatwerk, immers uw beveiliging is zo goed als de zwakste schakel.